sobota 5. září 2015

Výzkum DFG: Mají Češi šanci připravit se na stáří?

Každý druhý Čech vnímá investice negativně, má z nich obavy nebo jim nedůvěřuje. Postoj českých žen je více záporný než mužů. Ukázaly to výsledky průzkumu společnosti Partners. Poukázaly ale hlavně na fakt, že Češi investicím příliš nerozumějí. Na základní otázky, které testovali jejich investiční znalosti, odpověděla zcela správně jen 4 procenta respondentů. Značné nedostatky se týkaly zejména podílových fondů.
Češi by se neměli spoléhat na to, že státní penze porostou přímo úměrně s výší průměrné mzdy. Do karet nehraje ani nižší porodnost, ani rostoucí počet důchodců. Dobrou cestou, jak si v seniorském věku výrazně polepšit, představují pravidelné investice.


Ženy mají z investování obavy, muži vidí příležitost
Jenže Čechům se investovat nechce. Z výsledků průzkumu společnosti Partners, který vypracovala agentura MindBridge, vyplynulo, že téměř každý druhý Čech (48 %) cítí k investování obavy a nedůvěru. Češky (55 %) jsou na tom o něco hůře, než jejich mužské protějšky (41 %) a vnímají investice jako nástroj, který v nich vyvolává záporné asociace – nedůvěru, obavy i neznalost.  Muži (60 %) v nich vidí spíše příležitost nebo dokonce nutnost.


zdroj : PR

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.