úterý 22. září 2015

17. ročník festivalu Znojemský hrozen 2015

Příprava festivalu vrcholí, celý festivalový tým usilovně pracuje, aby bylo vše do blížícího se termínu zahájení připraveno. Festival s pořady o gastronomii si získal v průběhu šestnácti minulých ročníků, domácí i zahraniční renomé a věříme, že navazuje na minulé úspěchy a přidává k nim další bonusy.
Do letošní soutěže - televizní sekce se přihlásilo 25 pořadů, z 8 zemí, mezi nimi 12 pořadů z 5 českých televizí, což ukazuje neutuchající expanzi zájmu o oblast gastronomie v televizních programech u nás, ale festivalová porota pod vedením dlouholetého předsedy JUDr. Jiřího Mejstříka, sleduje především jejich kvalitu a kreativitu. V rozhlasové sekci se dokončuje výběr z doručovaných přihlášek a samozřejmě, jsou již mezi nimi čtyři tradičně ze Slovenska.
Znojmo bude opět hostit, také reklamu, která chutná! Součástí festivalové soutěže je tradičně sekce – kategorie reklamních spotů o gastronomii, která zahrnuje reklamy na alkoholické nápoje – pivo, víno, destiláty, nealko nápoje a potravinářské výrobky. AČRA MK je tradičně partnerem celého festivalu, kterého se letos zúčastní i zahraniční hosté. V sekci reklamních spotů, pod vedením předsedkyně poroty Doc. PhDr. Jitky Vysekalové PhD, se vybírá z portfolia 89 spotů a opět, jsou tato malá dílka stále objevná s novými prvky zpracování, působící podprahově na naše chuťové buňky.
Ve světě je tento festival se svým zaměřením ojedinělý. V rámci programu festivalu, se uskuteční celá řada specifických akcí podporujících české potravinářství, jejichž odborným garantem je Potravinářská komora ČR a podpora Státního zemědělského intervenčního fondu. Jednou z nich je Soutěž mladých kuchařů KLASA Znojemská pečeně 2015 a KLASA okurkový salát 2015, která se uskuteční v prostorách velkého sálu Hotelu Dukla, Znojmo. Jedná se o soutěž, kterou pokračujeme ve festivalové tradici a která by měla inspirovat mládež k příznivějším postojům ke klasické kuchyni a hlavně používání kvalitních potravin z českých zdrojů.


zdroj : PR

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.