středa 10. dubna 2019

Spolupráce v IoT jako klíč k rychlému řešení

Častou překážkou rychlého nasazení vhodného řešení v projektech Internetu věcí je velká roztříštěnost dílčích částí, ať už různě komunikujících koncových zařízení a různých přenosových technologií nebo nutnost přizpůsobovat IoT brány a aplikace danému požadavku. To má za následek dlouhou dobu vývoje, vysoké náklady s tím spojené, a úzké, na konkrétní projekt zaměřené řešení, které má problémy s rozšiřitelností nebo přizpůsobením se novým požadavkům.
Na IQRF Summitu 2019 předvedli členové IQRF Alliance, že díky vzájemné spolupráci a vývoji interoperabilních řešení jsou schopni přinést řešení během několika týdnů a toto řešení dále rozšiřovat o nové požadavky zákazníka. Projekty byly různorodé, od hlídání kvality vody a ovzduší v jihoafrických drůbežárnách, přes monitoring průchodu osob a průjezdu automobilů, hlídání teploty v lednicích a mrazácích ve VFN v Praze, až po ukázky konkrétních produktů, které lze pro projekty využít.
„Technologie IQRF® od svého vzniku v roce 2004 uběhla obrovský kus cesty a nyní je ve fázi přechodu k otevřenému standardu. Každý výrobce tak bude moci využít k připojení svých zařízení k IoT naši spolehlivou mesh technologii a použít k tomu jakýkoliv procesor a jakékoliv rádio. IQRF Alliance zůstává garantem interoperability všech zařízení postavených na pokročilé mesh technologii IQRF®,“ říká Dr. Vladimír Šulc, jednatel společnosti IQRF Tech s.r.o.

zdroj : www.iqrfalliance.org

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.