pátek 16. března 2018

Index trhu práce

Společnost ManpowerGroup Česká republika zveřejnila výsledky průzkumu „ManpowerGroup Index trhu práce“ pro druhé čtvrtletí roku 2018. 
V rámci průzkumu ManpowerGroup Index trhu práce pro druhé čtvrtletí 2018 byla všem účastníkům vybraného reprezentativního vzorku 750 zaměstnavatelů v ČR položena otázka: „Jak očekáváte, že se změní celkový počet zaměstnanců ve vaší společnosti v následujícím čtvrtletí do konce června 2018 v porovnání s aktuálním čtvrtletím?“
ManpowerGroup má pro Českou republiku k dispozici i sezonně očištěná data SAD (jelikož průzkum v ČR se provádí již pět let), která eliminují dopad sezonních výkyvů v datech týkajících se náborových aktivit. Tisková zpráva uvádí všechna data sezonně neočištěná. 
Zaměstnavatelé v České republice hlásí pro druhé čtvrtletí 2018 mírné zpomalení náborových plánů. 7 % zaměstnavatelů očekává nárůst počtu zaměstnanců, 5 % předpovídají jeho snížení a 87 % zaměstnavatelů nepředpokládá žádné změny. Na základě těchto údajů vykazuje Čistý index trhu práce pro Českou republiku pro druhé čtvrtletí 2018 hodnotu +2 %.

zdroj : SETEVA

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.