pondělí 29. října 2018

Filmový festival Kino Brasil v Biu Oko nabídne to nejlepší ze současné brazilské tvorby i doprovodný program

I v letošním roce bude letenské kino Bio Oko hostit čtyřdenní festival brazilského filmu Kino Brasil 2018. Už pátý ročník úspěšného festivalu proběhne ve dnech 1. až 4. listopadu a nabídne pražským divákům šest kritikou oceňovaných brazilských snímků včetně loňského nominanta na Oscara filmu Bingo: Každé ráno králem. V kině bude připraven také zajímavý brazilský doprovodný program. 
Festival brazilského filmu Kino Brasil se koná v Praze každoročně již od roku 2014, kdy sem místní nadšenci a dobrovolníci začali v Česku zatím spíše neznámé brazilské filmy dovážet. Letošní pátý ročník bude opět nabitý kvalitními filmovými zážitky a vřelou brazilskou kulturou. Festival oficiálně zahájí ve čtvrtek 1. listopadu ve 20:30 film Tekutá pravda režisérky Caroliny Jabor, napínavé a velmi aktuální drama o tom, jak snadné je šířit strach a nenávist v době sociálních sítí. Precizní portrét dnes běžného on-line veřejného lynčování nás vnese do dilematu, kdy jsou vina i nevina neprokazatelné.

Kurz portugalštiny i brazilské pochoutky
Kromě filmů bude na návštěvníky festivalu čekat také doprovodný program. V sobotu od 14.30 proběhne Čtenářský klubík pro děti s Michele Fernandou a jejím hostem brazilskou spisovatelkou pro děti Andreou Pelagagi, následovat bude rychlokurz portugalštiny, jehož účastníci si hravou formou osvojí základní praktické fráze. Vstup na obě akce je zdarma. V předsálí kina si bude možné zakoupit dárkové předměty. K ochutnání bude také typické brazilské jídlo a v nabídce na baru speciální brazilské drinky. 

zdroj : www.kinobrasil.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.