pondělí 13. února 2017

EIGA-SAI 2017

Za účasti ministra kultury Daniela Hermana a zástupců diplomatických i kulturních kruhů bude ve čtvrtek 16. února  slavnostně zahájen jubilejní  10. ročník festivalu japonského filmu a kultury EIGA-SAI 2017 - a spolu s ním symbolicky i Rok japonské kultury v ČR. Ten je - obdobně jako paralelní Rok české kultury v Japonsku - připomínkou 60. výročí obnovení diplomatických vztahů mezi našimi zeměmi. Pražská část festivalu EIGA-SAI 2017 potrvá až do 22. února, koncem března se uskuteční část ostravská. 
Pod titulem "Jak se smějí Japonci"představí festival snímky nejrůznějších žánrů, jež všechny spojuje pro Japonsko typický vztah k humoru. I letos doplní festivalové projekce bohatý doprovodný program. Ten se soustředí zejména do víkendu 18. - 19. 2., kdy se návštěvníci mohou těšit na představení tradičních frašek kjógen, hudební happening s bubny taiko, ale i na přednášky, dílny pro celou rodinu nebo sympozium o žánrech manga a anime. Desetiletí existence festivalu připomene retrospektivní výstava plakátů v kavárně Lucerna.
Vstupenky i zvýhodněné permanentky na všechny festivalové akce jsou již v prodeji v pokladně kina Lucerna a na www.eigasai.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.