pondělí 10. února 2014


Play Strindberg

Divadlo Metro připravilo na 20.2.2014 premiéru hry jednoho z nejvýznamnějších světových dramatiků 20.století Friedricha Dürrenmatta Play Strindberg

Autor považoval komedii za jediný žánr, který dokáže vyjádřit tragiku dneška, protože současnost nemá tragické hrdiny velkého formátu a zmatku naší doby spíše odpovídá groteska.
Připravovaná premiéra hry Play Strindberg obsahuje humor, ze kterého občas mrazí, ale který je při bližším pohledu velmi pravdivý. F.Dürrenmatt se pro přepracování hry staršího dramatika Augusta Strindbergra nerozhodl náhodou! Našel v ní dokonalou předlohu k tomu, aby se zrodily skvěle vystavěné dialogy, které mistrně popisují nekonečný manželský souboj. Hru uváděla mnohá světová divadla v podání skvělých herců (vzpomeňme Jaroslavu Adamovou, Svatopluka Beneše a Václava Vosku v Komorním divadle v r.1969). Hra se pravidelně, pro své textové i dramatické kvality, vrací na významné scény. 
Dramaturgie Divadla Metro vybrala pro svoji novou inscenaci vynikající představitele. Manželský trojúhelník -  Alice (Zuzana Slavíková), její manžel Edgar (Jiří Štěpnička) a Kurt (Vladislav Beneš) mezi sebou zápasí o své vlastní já, a to způsobem příkladně bezohledným, ale do morku kosti pravdivým. ,,Humor, který se z těchto dialogů rodí, je často na ostří nože…“ říká o své inscenaci režisér Gustav Skála.

zdroj :  PR

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.