středa 16. října 2013

Unikátní senzorické centrum pro výzkum, vývoj a testování potravin zahajuje

Ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském, a.s. (VÚPS) bylo slavnostně otevřeno Výzkumné senzorické centrum v Praze, které vzniklo jako projekt č. CZ.2.16/3.1.00/28030 Operačního programu Praha - Konkurenceschopnost  (OPPK). Tento program je financován z Evropského fondu pro regionální rozvoj a má za cíl prostřednictvím investic do dopravní infrastruktury, životního prostředí, vědy, výzkumu a rozvoje podnikání zlepšit a zkvalitnit život Pražanů. Zbudování senzorického centra, na jehož financování se VÚPS podílel z více než 50 % vlastními neveřejnými prostředky, je součástí dlouhodobé koncepce ústavu a organicky navazuje na nedávno dokončený investiční projekt „Výzkumná a vývojová varna“.

zdroj a foto : Ing. Věra Hönigová 

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.