Unikátní senzorické centrum pro výzkum, vývoj a testování potravin zahajuje
Ve Výzkumném ústavu pivovarském a sladařském, a.s. (VÚPS) bylo slavnostně otevřeno Výzkumné senzorické centrum v Praze, které vzniklo jako projekt č. CZ.2.16/3.1.00/28030 Operačního programu Praha - Konkurenceschopnost (OPPK). Tento program je financován z Evropského fondu pro regionální rozvoj a má za cíl prostřednictvím investic do dopravní infrastruktury, životního prostředí, vědy, výzkumu a rozvoje podnikání zlepšit a zkvalitnit život Pražanů. Zbudování senzorického centra, na jehož financování se VÚPS podílel z více než 50 % vlastními neveřejnými prostředky, je součástí dlouhodobé koncepce ústavu a organicky navazuje na nedávno dokončený investiční projekt „Výzkumná a vývojová varna“.
zdroj a foto : Ing. Věra Hönigová
Žádné komentáře:
Okomentovat
Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.